In de vorige editie toonde FHM al ‘gewone’ meisjes Britt Pluijmers en Ancilla Tillia op de cover. Bij de huidige editie is het opnieuw de beurt aan vijf gewone meisjes, die deze keer ‘toevallig’ uit het Gooi komen. Gooische meisjes dus. Het lijkt er op dat de traditionele media weer netjes achter online aanlopen. Op ongeveer elk social netwerk werd je al overspoeld door de zogenaamde buurmeisjes die gewillig uit de kleren gingen, maar nu hebben deze exhibitionisten ook hun weg naar de bladen en televisie gevonden.

Internet leerde ons wat menig ‘feel-good-movie’ uit Hollywood ons al probeerde te vertellen: het meisje uit de straat is eigenlijk vele malen interessanter dan de diva van het grote scherm (alhoewel Marge Simpson het nog steeds goed doet).  Het is deze toegankelijkheid die ervoor zorgt dat mensen uren/dagen/weken op Hyves of Facebook spenderen. FHM lijkt dit door te hebben en kiest voor een nieuwe richting. De Elizes en Yolanthes worden even met rust gelaten, nu worden ‘echte’ meisjes gepolst, die waarschijnlijk nog een stuk goedkoper zijn ook.

Natuurlijk zijn Florine Hofstee, Bo Wilkes, Kimberly Bosman, Pauline Wingelaar en Leslie Keijzer geen echte gewone meisjes meer. RTL was FHM voor en maakte een realityserie van de dames. Ook was Pauline al te zien in de Playboy. De andere Gooische meisjes houden liever dat laatste beetje kleding aan. Al met al worden deze uitingen gekenmerkt door een dominant element: het lekker gluren naar foto’s van mensen die je zomaar op straat zou kunnen tegenkomen.

Natuurlijk willen we jullie de foto’s niet onthouden: