Belkin FastFit: hardlopen met je iPhone 4

In samenwerking met MyTrendyPhone.nl werpen wij met enige regelmaat een blik op de beste en mooiste iPhone accessoires, iPad hoezen en cases, games en andere kekke spullen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Aan ons de eer deze week een oordeel te vellen over de nieuwe Belkin FastFit armband voor de iPhone 4.

Belkin biedt de FastFit al langer aan voor de iPod Touch en de vorige modellen van de iPhone, maar is sinds kort ook verkrijgbaar voor de iPhone 4. De verschillen zijn dan ook minimaal. Belkin heeft bij het ontwerp uiteraard wél rekening gehouden met de nieuwe features en vormgeving van het toestel. Dat is vooral aan de achterzijde van de beschermhoes te zien, waar de opening van de camera groter is gemaakt om ook de flitser zijn werk te kunnen laten doen. Daarnaast is het formaat natuurlijk enigszins aangepast en zijn bijvoorbeeld ook de nieuwe ronde knopjes voor de volumeregeling op de zijkant terug te vinden. Ook mooi: de meegeleverde losse, kleine capsule om de kabel van je koptelefoon netjes in op te rollen. Tegen struikelgevaar, zeg maar.

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de bijbehorende verstelbare, elastische neopreen armband, waarmee je je iPhone om je bovenarm kunt bevestigen. Dankzij de slimme snelsluiting is het geheel met één hand dicht te klikken. De band zelf is verstelbaar zodat ie in principe om ieder formaat spierbal heen moet passen. En ik moet zeggen, het zit helemaal niet oncomfortabel. Ideaal voor hardlopers. Wat dat betreft is de FastFit ook een uitkomst voor mij persoonlijk. Sinds ik in het bezit ben van een iPhone 4 maak ik dankbaar gebruik van Runmeter, een applicatie die je gelopen afstand en prestaties in kaart brengt. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je je toestel op zak hebt. En aan zakken heb ik in mijn sportkleding nou juist een gebrek. Door ‘m om je arm te klemmen los je dus eigenlijk twee problemen in één keer op: je iPhone blijft – door de beschermlaag van het display heen trouwens – gewoon bedienbaar en je hoeft niet meer in je zakken te graaien als je je tussentijden wilt weten. Nice.

Toch hebben we ook twee nadelen geconstateerd. De hoes is waterafstotend. Dat staat dus eigenlijk gelijk aan niet waterdicht. Pas dus op als je besluit jezelf op een regenachtige dag een portie lichaamsbeweging cadeau te doen. Paul merkte daarnaast terecht op dat het op dit moment wellicht nog niet veroorloofd is om met je iPhone 4 open en bloot om je arm door onverlichte bospaadjes te joggen.

De Belkin FastFit armband voor de iPhone 4 kost 26 euro 70 en kan je hier bestellen.

Belkin FastFit: hardlopen met je iPhone 4