Een zakmes dat tussen je pinpas en ov-chipkaart in je portemonnee past. Vanaf begin volgend jaar kan het. Dan begint Iain Sinclair met het verschepen van de CardSharp, een superlicht en ongelooflijk scherp mes in creditcard-formaat. Kan zo mee het vliegtuig in. Video na de klik.

De roestvrijstalen wolf in schaapskleren heeft uitgeklapt een loeischerp snijvlak van 65 millimeter. Ideaal om onderweg een appeltje mee te schillen, zullen we maar zeggen. Een speciaal omhulsel zorgt ervoor dat de eigenaar zelf geen onnodige snijwonden oploopt. De CardSharp is momenteel al online te reserveren voor een speciale introductieprijs van nog geen negen euro. Da’s toch een korting van 50 procent. En daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. ‘I have been selling knives for 15 years and have rarely seen anything sell so quickly’, zegt Howard Korn van KnifeCentre USA. Ik vraag me overigens ernstig af of dit wel zo’n goed teken is. Waarschijnlijk hebben de ontwerpers van het bedrijf binnenkort iets uit te leggen aan de diverse beveiligingsbeambten.

TEED.nl op Facebook
TEED.nl op Twitter

Update december 2011: Grote kans dat je hier terecht bent gekomen vanwege onderstaand nieuwsbericht. Ons voorgevoel bleek dus te kloppen.
Passagier neemt granaten mee in handbagage

Update 2: De link in de post om het mes te reserveren werkt niet meer. Komt omdat ie inmiddels gewoon te bestellen is. Levertijd: ongeveer een maand.