Charlie Sheen. Die dicteerde zo’n beetje het complete internet afgelopen week na zijn ontslag bij Warner. De aan lager wal geraakte, drugsgebruikende en twitterende acteur zonder werk zal menigeen inmiddels behoorlijk de strot uitkomen. Inclusief mezelf. Goed nieuws voor de gebruikers van Google Chrome of Firefox onder hen. Die kunnen nu Sheen-vrij het web op dankzij een handige plugin, Tinted Sheen genaamd.

De plug-in is ontwikkeld door Greg Leuch, die eerder iets soortgelijks in elkaar knutselde voor Justin Bieber-haters. In dit geval worden na installatie alle verwijzingen naar de voormalig Two and a half men-acteur verwijderd van de webpagina’s die je bezoekt. Iets concreter: de naam Charlie Sheen wordt overal vervangen door een dikke zwarte balk. Maar ook foto’s van Sheen worden netjes aangepakt. Briljant. Daar hebben we geen last meer van. Downloaden kan hier.

Over de auteur

(1985) is samen met Paul Domen het creatieve brein achter TEED.nl. Tijdens en na zijn studie Communicatie blogde hij voor Bright, schreef voor Bright magazine en werkte als projectcoördinator bij een reclamebureau. Momenteel verdient hij de kost als webmarketeer.