Web OS op Samsung devices

Tijdens een interview met Bloomberg vertelde HP’s CEO Leo Apotheker dat het bedrijf in overleg is met verschillende partijen over het uitgeven van licenties voor het gebruik van Web OS. HP is in gesprek met verschillende partijen en Samsung wordt genoemd als serieuze kandidaat.

De gesprekken zijn nog pril. Niks is nog zeker en over een lancering is dus nog helemaal niets bekend. Wel kunnen we meteen zeggen dat dit een gigantische stap in de goede richting is. Web OS, ontwikkeld door Palm, ziet er bijzonder begerenswaardig uit. Helaas zijn er wereldwijd niet meer dan drie mensen te vinden die het gebruiken. Het zal je dus niet verbazen dat er vrijwel geen apps voor het OS beschikbaar zijn. Adoptie van Samsung kan de verkoop van Web OS devices een sterke impuls geven en developers stimuleren om voor het Os te ontwikkelen.

Daarnaast is de tablet die HP zelf ontwikkelde voor het OS volgens Endagadet zo traag als pindakaas te zijn. Het is vreemd te noemen dat HP nu pas bezig is met dergelijke gesprekken. Palm’s hardware/software strategie werkte niet bijzonder goed en Android’s succes zou geen geheim moeten zijn voor HP. Apple blijkt tot nog toe de enige bedrijf dat met een dergelijke strategie wegkomt.