In de mode roept men vaak: alles komt weer eens terug. Maar de term “retro” is niet alleen voorbehouden aan de modebranche. Zo is de laatste jaren vinyl weer bezig met een opmars. Begin jaren negentig leek de elpee op sterven na dood, maar zo rond het eind van de jaren negentig en bij het begin van het millennium gingen de verkopen van elpees weer een beetje omhoog (in Amerika). Nu de verkoop van elpees weer een beetje in de lift zit, lijkt er ook weer wat meer aandacht voor de draaitafel. Het Berlijnse The Product nam de draaitafel onderhanden: Soundmachines.
Innovatie van de platenspeler: soundmachines van Berlijns designbureau
In plaats van vinyl gebruiken de Soundmachines van The Product discs met cirkelvormige patronen. De naald heeft plaats moeten maken voor een optische sensor. De sensors herkennen de patronen op de discs en zetten dit, met behulp van het programma Ableton Live, om in muziek. De Soundmachines zijn speciaal ontwikkeld om de Volkswagen New Beetle stand op de IAA (de Duitse AutoRAI, alleen dan nog even wat groter) op te fleuren. Dat zag er dan ongeveer zo uit:

Over de auteur

(24) is afgestudeerd commercieel econoom aan de HES en is inmiddels al vergevorderd met zijn vervolgstudie: Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een grote interesse voor sociale media, virals (van de inspirerende en humorvolle soort) en online communicatie van bedrijven en merken.