Toch bellen met je horloge?

Ken je ze nog, een horloge waarmee je een tv/videorecorder kon bedienen. Vroeger wilde ik dat altijd hebben. Beetje de juf etteren door tijdens het Schooltv-weekjournaal weg te zappen als je Bas Westerweel zat was.

Het is niets nieuws dat verschillende functies in een horloge worden gestopt. De Casio is daar een voorbeeld van, maar ook de iWatchz  is een gaaf voorbeeld van hoe je je iPod nano een nieuwe functie kunt geven.

En aangezien je je telefoon prima kunt gebruiken om de tijd op af te lezen zijn er snuggere Chinese jongens die de telefoon en het horloge samen hebben gebracht. De Z1 Smart Android 2.2 Watch is het resultaat. Mede door de kleine behuizing zijn de specs niet om over naar huis te schrijven; matige wifi, 2,75G ipv 3G, een kleine batterij van 800 mAH, maar toch wel GPS en zelfs een 2 megapixel camera. Het is weliswaar geen Panarai Luminor, maar ach, met een prijskaartje van zo’n 213,- euro is hij wel een stuk goedkoper.