Bouwsteigers wegwerken? Bedek ze met Space Invaders!

Wanneer gebouwen in de steigers staan, worden de mensen die werkzaam zijn in die steigers vaak afgeschermd door een behoorlijk doek. Het historische en vooral mooie Amsterdamse Centraal Station heeft een tijdje achter een enorme poster gezeten met een foto van hoe het eruit zag. Gelukkig is die poster weer weg en kan men weer genieten van een 3D versie. Een andere optie om bouwsteigers te bedekken is met een enorme advertentie. Je kan dan natuurlijk vragen of David Beckham er in z’n onderbroek wil gaan liggen, maar persoonlijk zou ik het leuker vinden als ze Filthy Luker zouden bellen.

Laat je niet misleiden door z’n naam, Filthy Luker maakt het straatbeeld juist leuker. In Manchester maakte hij voor het Jamaicaanse biermerk Red Stripe de bovenstaande installatie op een bouwsteiger. Door middel van enkele barriers en een verkeerspylon creëerde Filthy Luker de klassieker Space Invaders. Jnr Hacksaw zorgde ervoor dat voorbijgangers hun grootste potje Space Invaders ooit konden spelen. In onderstaande video de making of van dit geniale idee en bekijk hier nog meer originele en humorvolle kunst van Filthy.