Nieuwe MacBook Pro & Air (met soort van Retina display)

Vergeet die vakantie, deze zomer koop je een nieuwe MacBook. Pro of Air, ze zien er beide begeerlijk uit. Gisteren liet Apple op WWDC de twee paradepaardjes aan ons, het eenvoudige voetvolk, zien.

Allereerst de Air. Vanaf vandaag uitgerust met een kekke Ivy Bridge-processor van Intel en een fijne 8 GB ram. Dit zou de grafische prestaties van Apple’s anorexia laptop met 60% moeten opkrikken. De Air krijgt daarnaast de mogelijkheid om uitgerust te worden met (maximaal) 512 GB aan SSD. Deze schijven zouden ongeveer vier keer zo snel moeten zijn als die in de huidige modellen. Schermen worden geüpgraded naar 1366×768 en bovendien krijgen ze een HD-camera voor 720p-video opname mee.

De MacBook Pro kreeg, zoals elk jaar, ook een opknapbeurt. Een tweeledige opknapbeurt eigenlijk. In de huidige unibody werdt de 13″ opgetuigd met een Intel Core i5 of i7 en kan nu uitgerust worden met een HD van een Terabyte of 512 GB SSD. Volgens Apple maakt dit de MacBook Pro twee keer zo snel.

Ook was er, zoals door velen verwacht, een Pro met een Retinascherm. Alhoewel, er kan beter gezegd worden dat er een uber-MacBook Pro aan de lijn is toegevoegd. Een monster van een ding. Inderdaad, met Retina display maar ook met een dikkere videokaart en een dubbele hoeveelheid RAM. Dit in een dunnere unibody. Daar zit overigens geen optical drive in maar dat had je ook niet verwacht toch?

Dat Retina scherm op die MacBook Pro is trouwens een beetje een wassen neus. Op de iPhone betekent een retina een PPI van 326, op de MacBook Pro is dat ‘slechts’ 220 PPI. Begrijp ons niet verkeerd, dat maakt het alsnog een bijzonder mooi scherm maar de term retina refereert naar de maximale resolutie die je ogen kunnen waarnemen. Die grens is in dit geval nog niet bereikt. De nieuwe MacBook Pro is de jouwe vanaf 2279 euro. Dat doet pijn…