Wanneer je benieuwd bent naar een bepaalde plek of locatie kan je natuurlijk even Street View gebruiken om een indruk te krijgen. Maar Worldcam stelt je nu ook in staat om online nu ook Instagram foto’s te bekijken die zijn getagd bij een bepaalde stad, locatie of openbare ruimte. Zo krijg je dus een indruk van een plek door een Instagram-filtertje.

Worldcam: de wereld bekijken met Instagram foto’s

In de app van Instagram kan je natuurlijk al foto’s bekijken die op bepaalde locaties zijn genomen, maar Worldcam brengt dit nu op een mooie en toegankelijke manier naar het web. Ben je bijvoorbeeld bij een concert geweest of je hebt hem juist gemist, dan kan je de dag erna je eigen of andermans Instagram-foto’s bekijken. Maar je kan ook natuurlijk ook over de grens kijken, bijvoorbeeld een wijkje in Seoul of iets dergelijks.