Wow! Dat is in ieder geval wat wij dachten bij het zien van de Clarity Bike. Al is ‘zien’ in dit geval misschien niet zo’n goede woordkeuze. Dit plaatje is namelijk zo goed als onzichtbaar. Het Duitse Designaffairs STUDIO maakte het frame van de fiets door het gebruik van innovatieve materialen en productietechnieken compleet doorzichtig. Het geheim: Trivex, een alternatief voor polycarbonaat.

Als we de bloggende medewerkers van het bedrijfje mogen geloven is het frame ondanks zijn transparantie van Italiaanse kwaliteit. Het beste van het beste dus. Vraag dat maar aan Italiaanse Racefietsen-expert Guido.

The design takes advantage of an advanced polymer which combines high impact resistance, lightweight properties and a gentle flexibility that usually would only be expected on an old Italian steel frame.

De fiets is nog niet verkrijgbaar, het gaat hier nog om een concept, maar de vooruitzichten zijn goed. De Clarity Bike is relatief eenvoudig te produceren – dus het ding wordt hopelijk niet onbetaalbaar – en heeft nu al bewezen uitstekend tegen invloeden van buitenaf te kunnen. Vooralsnog zullen we het met de plaatjes moeten doen. En dat is ook niet gek.