Jong of oud, man of vrouw, bijna iedereen gebruikt wel een gadget in combinatie met zijn of haar smartphone. De één geeft de voorkeur aan een functionele gadget waarmee het toestel beter werkt, of beter beschermd is, de ander gebruikt gadgets juist om de telefoon uit te breiden en leuker mee te maken. Keuze genoeg. Wij zetten hier de leukste, handigste en beste gadgets op een rij.

Gadgets om te beschermen

Beschermgadgets zijn de meest voorkomende telefoon accessoires. Zij beschermen je toestel tegen gevaren. Er zijn kleine gevaren die je smartphone door de tijd heen kwetsbaarder maken maar gevaren kunnen ook groot zijn en je telefoon in één klap verwoesten.

Beschermhoesjes
Het beschermhoesje is de meest bekende gadget om je telefoon te beschermen. Hiermee houd je je telefoon langer mooi en voorkom je dat je toestel na een val een lelijke barst in het scherm krijgt, of begint te haperen. Smartphones worden steeds geavanceerder en moderner maar daarmee helaas vaak ook kwetsbaarder. Zorg dus voor goede bescherming met een iPhone 5s hoesje voor je iPhone 5s en zeker als je een grote smartphone hebt zoals de Galaxy Mega is de bescherming met een Samsung Galaxy Mega hoesje geen overbodige luxe.

Er zijn ook beschermhoesjes met een accu erin verwerkt. Deze laden je telefoon op als deze in het hoesje zit. Zo heb je altijd een extra stuk batterij in je zak.

De screenprotector is ook een handige beschermgadget waarmee je voorkomt dat er krassen in je scherm komen. Je plakt de dunne folie over je scherm, zodat krassen in de screenprotector komen en niet in het glas van het scherm.

Anti-stof plug
Iedere smartphone heeft tenminste twee ingangen: een poort om je toestel mee op te laden en een audiopoort om het geluid door een externe speaker te kunnen beluisteren. Deze poorten zijn openingen in de smartphone die direct naar de kwetsbare binnenkant leiden. Als hier water of stof in komt, beschadigt de telefoon van binnenuit en kan het systeem beginnen te haperen.

Een handige én leuke gadget waarmee je dit kunt voorkomen is de anti-stof plug. Vooral voor kinderen en meisjes zijn er veel leuke plugjes die direct ook een ware fashiongadget zijn. Je kunt kiezen uit honderden verschillende soorten plugjes. Voor meisjes zijn er bijvoorbeeld mooie anti-stof plugjes in de vorm van hartjes, knopjes en diertjes.

Gadgets om te bedienen

Met de juiste gadgets kun je je smartphone eenvoudiger en beter bedienen.

De stylus pen
Als je dikke vingers, een minder fijne motoriek of een grote smartphone hebt, is een stylus pen de ideale gadget om het touchscreen goed te bedienen. Met een stylus pen kun je het scherm tot in de grootste precisie aansturen. Het rubberen raakoppervlak aan het uiteinde van het pennetje is kleiner dan een vinger waardoor je veel nauwkeuriger te werk kunt gaan.

De smartphone handschoen
Het kan in de winter soms nog een heel gedoe zijn om je smartphone te bedienen. Het touchscreen reageert namelijk niet als je een handschoen aanhebt, zodat je deze zult moeten uittrekken als je even in de buitenlucht een berichtje wilt sturen. Dit is natuurlijk vervelend, want je krijgt dan behoorlijk snel koude vingers. Met de smartphone handschoen voorkom je dit probleem. Hiermee kun je je toestel gewoon blijven bedienen én houd je warme vingers.

Een ´ouderwetse´ hoorn
Vroeger belden we allemaal met een hoorn. Deze manier van bellen is bijna helemaal verdwenen, maar een comeback lijkt op komst. Verschillende fabrikanten hebben de ouderwetse hoorn in een nieuw jaste gestoken zodat je hem in combinatie met je smartphone kunt gebruiken. Je plugt hem eenvoudig in je toestel en kunt vervolgens bellen met de hoorn. Zo ben je tegelijkertijd helemaal hip en retro en kun je ook nog eens lekker bellen, want zeg nu zelf, een hoorn belt toch het allerfijnst?

Gadgets om je telefoon uit te breiden

Je kunt met de juiste gadgets je telefoon omtoveren tot een multifunctioneel apparaat. Maak bijvoorbeeld een muziekspeler of en navigatiesysteem van je smartphone.

Muziek
Een externe speaker is een ideale gadget voor als je met een groep mensen wilt genieten van de muziek en video’s op je smartphone. Smartphones worden wel steeds geavanceerder, maar de audiokwaliteit kan voorlopig toch echt niet tippen aan die van een speaker. Een speaker geeft een veel zuiverder geluid en levert tevens bass.

Navigatie
Als je veel met de auto reist, kan het handig zijn om je smartphone als naviagtieapparaat te gebruiken. Veel smartphones hebben navigatie-apps die kwalitatief vergelijkbaar zijn met die van ‘echte’ navigatiesystemen zoals de TomTom. Een auto houder is een ideale gadget als je je toestel wilt gebruiken om te navigeren. Hiermee kun je je smartphone eenvoudig op de voorruit bevestigen en heb je er vanachter het stuur goed zicht op. Zo behoort verdwalen dus tot het verleden.

Hoe meer mensen een smartphone kopen, hoe meer gadgets er ook zullen worden ontwikkeld om het gebruik van onze smartphone makkelijker en leuker te maken en om het allerbeste uit ons toestel te halen. Je zou bijna denken dat smartphones zonder gadgets eigenlijk ook maar saaie dingen zijn!